Новини

Безхатькам у Чернівцях надали новий гуртожиток: чому переселили із колишнього

У Чернівцях закрили соціальний гуртожиток на вулиці Синагоги, 6, через аварійний стан приміщення. Через це для нічного перебування безхатькам надали нове приміщення – на вулиці Данила Галицького, 19.

Як розповіла molbuk.ua заступниця директорки департаменту соціальної політики міської ради Ольга Шевчук, це приміщення розраховане на 30 людей і передбачає тільки ночівлю.

– У 2019 році комісія підтвердила аварійний стан попереднього приміщення. Договір з “Народною допомогою”, яка в цьому приміщенні надавала соціальні послуги, закінчувався 30 жовтня цього року. Ми зверталися до “Народної допомоги”, а також до інших надавачів соціальних послуг. Вони відповіли, що такої послуги надати наразі не можуть. Громадська організація людей з обмеженими можливостями “Вертикаль” запропонувала тільки послугу нічного перебування. Виконавчий комітет міської ради підтримав рішення про співпрацю між департаментом соціальної політики та “Вертикаллю”, – каже О.Шевчук.

Наразі ночівля у цьому приміщенні є безкоштовною. Щодня там перебуває до 10 людей, серед них – і переселенці.

– Ми розраховували на ту кількість людей, яка перебувала у попередньому приміщенні. Якщо ж буде більше, то будемо думати, як збільшити кількість місць, – додає пані Ольга.

Кошти буде відшкодовувати міська рада громадській організації.

– Переночувати можуть всі, хто цього потребує. Серед осіб, які приходять, є переселенці, які втратили житло, документи. Вони не мають нічого. І це проблема. Крім людей, які зазвичай користувалися такими послугами на Синагоги, 6, стає більше людей з інших областей. Вони не можуть поки що підтвердити навіть свій статус. Тому будемо думати, що надалі з цим робити. Тут були такі люди, які жили 10 і 15 років. Приміщення аварійне, їх попередили завчасно. Ми їх не залишили на вулиці, запропонували альтернативне місце проживання, але соціальні гуртожитки місту все одно потрібні, – вважає Ольга Шевчук

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.