Новини

Переодяглися в цивільний одяг та ховаються: частина окупантів залишилась на звільненій території Херсонщини

Хоча в міноборони Росії напередодні збрехали, що нібито їхні війська вже завершили відхід на лівий берег Дніпра, на правому залишилася частина загарбників. Вони переодяглися в цивільний одяг та ховаються.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни, пише 24 канал.

В ISW припустили, що ймовірно, ті, хто не встиг втекти, розпорошені по всій області та намагаються відступити, оскільки українські сили просуваються до річки Дніпро. Також аналітики зазначили, що деякі, можливо, залишилися, намагаючись вести партизанську діяльність невеликими групами.

Однак скільки бійців Путіна залишилися на західному березі Дніпра, наразі незрозуміло. Російські джерела зазначали, що відхід тривав три дні, і стверджували, що 20 000 російських військовослужбовців і 3500 одиниць військової техніки переправили через Дніпро.

Також в Інституті з вивчення війни зазначили, що окупанти намагалися заблокувати наступ наших захисників. Для цього зруйнували Антонівський та Залізничний міст, мостову дамбу Нової Каховки через річку Дніпро та Дарівський міст над річкою Інгулець. Це підтверджують і супутникові знімки.

“Геолокаційні супутникові зображення також вказують на те, що російські війська підготували першу та другу лінії оборони на південь від річки Дніпро та, ймовірно, продовжуватимуть зусилля щодо зміцнення позицій на лівому березі найближчими днями”, – підсумували в ISW.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.