Новини

Відкриття КПП “Красноїльськ” на Буковині: як виглядає пункт пропуску – відео

Сьогодні, 10 листопада, у Чернівецькій області на украïнсько-румунському кордоні вiдкрили новий контрольно-пропускний пункт “Красноïльськ”. Про важливість цієї події свідчить участь у відкритті прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. На відкриття також прибув прем’єр-міністр Румунії Ніколає Чуке.

Про це з місця події повідомляє кореспондентка molbuk.ua

Прем’єр-міністр України звернув увагу, що саме на кордоні з Румунією сьогодні спостерігається найбільший прогрес в розбудові й відновленні прикордонної інфраструктури. Крім “Красноїльська”, триває спорудження пункту пропуску “Дяківці – Раковець”, який вже найближчим часом буде відкритий для руху.

“Ми ознайомилися з нашими перспективами: у нас є ще додатково можливість відкриття і реконструкції шести пунктів пропуску”, – наголосив Денис Шмигаль.

Він також повідомив, що вже реконструйований пункт пропуску “Краківець-Корчова”, розпочато будівництво пункту пропуску “Нижанковичі-Мальховіце”, що на кордоні з Польщею, а також “Ужгород – Вишнє-Нємецьке” – на кордоні зі Словаччиною. Назагал ми маємо зараз 7 пунктів пропуску включно вже з новим діючим “Красноїльськ – Вікову де Сус”.

Під час брифінгу Денис Шмигаль наголосив, що поки що через “Красноїльськ” буде здійснюватися рух вантажного автотранспорту вагою до 3,5 тонн, пасажирського транспорту та пішоходів, а також домовлено, що пропускатимуть порожні вантажівки. Водночас глава Уряду України висловив впевненість, що уже в наступному році буде відкрита друга черга, яка дозволить організувати тут повноцінний міжнародний рух і для ваговозів.

“Розбудову пунктів пропуску ми віднесли до того переліку можливих завдань, які можуть фінансуватися з резервного фонду державного бюджету”, – зазначив Прем’єр-міністр України.

Денис Шмигаль привітав ініціативу Румунії щодо створення двосторонньої робочої групи з розвитку транспортної інфраструктури на спільному кордоні. Очільник українського уряду також подякував народові Румунії за солідарність і підтримку.

Ніколає Чуке додав, що в перспективних планах Румунія має проєкти щодо відкриття нових пунктів пропуску на спільному кордоні, а також існують відповідні інфраструктурні плани на рівні Європейського Союзу, до яких мають долучитися і Румунія, і Україна.

Під час відкриття пункту пропуску і Денис Шмигаль, і Ніколає Чуке висловили слова вдячності Європейському Союзу, зокрема Консультативній місії ЄС за підтримку в розбудові прикордонної інфраструктури та сприяння в активізації прикордонного руху. Також урядовці подякували дипломатичним корпусам, міністерствам та іншим державним структурам обох країн за організацію такого важливого заходу.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.