Новини

Система ППО України є унікальною, ніде у світі такої практики не було, – Ігнат

Напередодні Україна отримала системи протиповітряної оборони (ППО) — зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) NASAMS і Aspide. Нові апарати легко інтегруються в загальну українську систему.

Про це сьогодні, 8 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Він зазначив, що ЗРК, які постачаються союзниками, не тільки інтегруються в єдину систему ППО України, а й уже працюють на перемогу.

“У вигляді IRIS-T. Тільки патрони подавай і збиватиме, працюватиме ефективно. І чекаємо на решту обіцяного. На перший цикл, на перший період від Німеччини тих ще кілька установок і нарощування виробництва для того, щоб поступово замінювати наш парк зенітних ракетних систем на сучасні, такі як німецький IRIS-T або NASAMS. Також NASAMS, який вже прибув до України, теж працюватиме інтегровано в нашій системі разом з IRIS-T. Жодних проблем у цьому не повинно виникати. Aspide — система, яка очевидно на балансі стоятиме на озброєнні в протиповітряної оборони Сухопутних військ, теж посилить можливості саме ППО Сухопутних військ зі знищення, перш за все, безпілотних літальних апаратів”, — сказав Ігнат.

За словами речника командування Повітряних сил ЗСУ, українська ППО унікальна, зокрема тим, що поруч зі старими радянськими установками працює суперсучасна зброя.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.