Новини

Щоб у чернівчан була вода: як на водоканалі готуються до складної зими

На водоканалі готуються до складної зими, щоби максимально зменшити кількість можливих аварій на водогоні.

Про це повідомляють у пресслужбі Чернівціводоканалу, пише molbuk.ua

Зокрема, наразі працівники уже замінили понад два кілометри аварійних мереж; капітально відремонтували водопроводи до двох найбільших котелень міста; відремонтували понад сотню оглядових колодязів, встановили чавунні люки; встановили нову систему контролю тиску на водогоні; встановили пів сотні нових засувок та пожежних гідрантів; промили та прочистили каналізаційні мережі та колектори; прокачали свердловини на насосних станціях.

“На цьому не зупиняємося. Попереду – завершення заміни гілки розподільчого водогону та ремонт ще декількох важливих мереж. Робимо все можливе, щоб підготуватися до холодів. Ви дуже нам допоможете, якщо вчасно сплатите послуги з водопостачання та водовідведення”, – зазначили у водоканалі.

Раніше на своєму брифінгу міський голова Роман Клічук повідомив, – щоби чернівчани менше потерпали від аварійних проривів, на заміну ділянок найбільш розбитих мереж виділили близько 20 мільйонів гривень із міського бюджету.

“Ми поперекидали зі статей, на які не витрачали кошти, близько 20 мільйонів гривень з міського бюджету, для заміни мереж водоканалу в районі насосної станції Очерет у Садгорі. Це найскладніша ділянка, яка практично дірява. Тож наразі там тривають ремонтні роботи”, – сказав Клічук.

Також він розповів, на якій стадії зараз проєкт ремонту водогону.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.