Новини

“Немає територіальних претензій до України”: МЗС Румунії розкритикували звинувачення Путіна про прагнення “повернути” українські землі

Румунія підтвердила свою тверду підтримку територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів та нагадала Кремлю про загарбницьку війну, яку веде РФ.

З нагоди російського “Дня народної єдності” президент РФ Володимир Путін звинуватив Польщу та Румунію в прагненні “повернути” території України, які після Другої світової війни “відібрав у них Сталін”.

Як повідомляє News.ro, в суботу, 5 листопада, МЗС Румунії прокоментувало ці звинувачення, пише ТСН.

Видання нагадало, що господар Кремля під час свого виступу висловив твердження про “ідею поглинання України”, яка начебто досі існує в її західних сусідів, зокрема Польщі та Румунії.

У коментарі з цього приводу в румунському зовнішньополітичному відомстві заявили, що “Румунія підтверджує свою тверду підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів”.

“Міністерство закордонних справ Румунії відкидає твердження, висловлені президентом Російської Федерації у промові з нагоди Дня національної єдності, які неправдиво навіюють думку про територіальні претензії Румунії до України. МЗС наголошує, що загарбницька війна, розпочата Росією 24 лютого, є серйозним і брутальним порушенням принципів міжнародного права, у тому числі суверенітету та територіальної цілісності України”, – повідомили в румунському МЗС.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.