Новини

Чернівці хочуть взяти кредит для 50 тролейбусів та нової тролейбусної лінії на Калинівський ринок

У Чернівцях за кредитні кошти планують закупити 50 тролейбусів та збудувати нову тролейбусну лінію 6,4 км.

Про це йдеться у проекті рішення виконкому “Про затвердження висновку щодо доцільності залучення позики комунальним підприємством “Чернівецьке тролейбусне управління” Чернівецької міської ради відповідно до Фінансової угоди “Міський громадський транспорт України ІІ” між Україною та Європейським інвестиційним банком”, пише molbuk.ua.

Проект рішення будуть розглядати на засіданні виконкому 9 листопада.

У висновку щодо доцільності залучення позики комунальним підприємством “Чернівецьке тролейбусне управління” йдеться про те, що тролейбусний парк замортизований на 90%.

Середній вік пасажирських тролейбусів КП “Чернівецьке тролейбусне управління” становить понад 24 роки, у той час як нормативний термін експлуатації тролейбусів не повинен перевищувати 10 років.

Через обмеженість фінансів на придбання нових тролейбусів ЧТУ змушений виконувати дороговартісні роботи з реставрації зношених деталей.

“Чернівецька міська рада зацікавлена у беззбитковому функціонуванні транспортного підприємства, зменшенні бюджетних видатків одночасно з покращенням якості надання послуг та екологічної ситуації у місті. З цією метою у 2020 році Чернівецька міська рада та комунальне підприємство “Чернівецьке тролейбусне управління” виразили зацікавленість і надали Міністерству інфраструктури України субпроєкт “Розбудова та модернізація інфраструктури електротранспорту м. Чернівці: оновлення рухомого складу; будівництво нової тролейбусної лінії 6,4 км” для участі у проєкті “Міський громадський транспорт України ІІ” за фінансування Європейського інвестиційного банку”, – йдеться у документі.

Відповідно до проекту, передбачено закупівлю орієнтовно 50 одиниць нових низькопідлогових тролейбусів, які використовуватимуться як на нових, так і на вже існуючих маршрутах. Також заплановане будівництво нової тролейбусної лінії (6,4 км) вздовж вул. Старожучківський Шлях, що включає роботи з проведення модернізації тягової підстанції №4, та дозволить створити новий тролейбусний маршрут.

Кредит Європейського інвестиційного банку складає до 13,6 млн євро. Кошти бюджету Чернівецької міської територіальної громади – до 2,72 млн євро.

Запланований термін реалізації проекту – два роки.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.