Новини

Данія передала гуманітарну допомогу: у яких громадах Буковини її отримають

Чернівецька область отримала гуманітарну допомогу з Данії.

Про це повідомляє Програма “U-LEAD з Європою”, пише Укрінформ.

Гуманітарну допомогу від данського муніципалітету Гульборгсунн отримали 9 українських громад.

“У межах ініціативи “Мости довіри” данський муніципалітет Гульборгсунн передав гуманітарну допомогу для 9 територіальних громад із Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей”, – йдеться у повідомленні.

Територіальні громади-партнери данського муніципалітету отримали продуктові набори.

“Під час війни співпраця українських громад з муніципалітетом Гульборгсунн стає особливо актуальною, оскільки практики данських колег, їхній досвід важливий в ключі нашої європейської інтеграції та набуття членства в ЄС. Ми також раді, що ця співпраця набрала нових обрисів, зокрема у форматі надання гуманітарної допомоги для українських громад. Це ще один важливий напрямок підтримки та допомоги для них у прийнятті внутрішньо переміщених осіб, скільки кожна громада-партнер має велику кількість переселенців та забезпечує їх усім необхідним”, – зазначив керівник регіонального офісу U-LEAD у Закарпатській області Микола Сюсько.

Протягом цього та минулого тижня у територіальні громади надійшли гуманітарні вантажі, в які входять продукти харчування: набори з консервацією, макаронами, рисом, кашами, нутом тощо.

Загалом було передано 6,7 тонн харчів тривалого зберігання на суму 13 500 євро.

Співпрацю з данським муніципалітетом Гульборгсунн за підтримки “U-LEAD з Європою” на Буковині розвивають Глибоцька, Новоселицька та Хотинська громади.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.