Новини

Одружився на Майдані у наметі: що відомо про загиблого на війні буковинця Олександра Чебана

Другого листопада під час обстрілу у Донецькій області загинув молодший сержант із села Виженка Вижницької громади Олександр Чебан.

Про це повідомляє Вижницька районна рада, пише molbuk.ua

Свого часу всі ЗМІ писали про одруження Героя з журналісткою з Чернівців Галиною Єреміцею. Їхня історія кохання зародилася на Майдані під час подій 2014 року.

Зокрема, як публікував ТСН, у 2014 році у День святого Валентина двоє євромайданівців із Буковини повінчалися на Майдані.

Галина та Олександр познайомилися лише на барикадах, хоча й з одного регіону. Обидва приїхали на Майдан у грудні. Олександр освідчився Галині зі сцени, вона місяць думала та погодилась. Влаштувати свято вирішили у День всіх закоханих.

Готували молодят у “весільному” наметі, який із цієї нагоди прикрасили. А вінчалися у сусідньому наметі. Вінчання відбулося за всіма правилами, тривало більше години, вінчав молодят греко-католицький священик.

Тоді їхнє весілля показали по багатьох телеканалах, вони були “зірками” дня.

Попри “сухий закон” Галина та Олександр випили по келиху шампанського, а гуляли весілля всю ніч усім Майданом. На своє свято подружжя запросило всіх охочих, а також обіцяло влаштувати флеш-моб – пригостити беркутівців безалкогольним шампанським.

Проте кохання, що загорілося на барикадах, зникло вже після протестних акцій у столиці. Пара розбіглася. Галина Єреміца продовжила працювати журналістом у Чернівцях і допомагати бійцям у зоні бойових дій на Сході. А Олександр Чебан пішов добровольцем на службу в Збройні Сили.

2 листопада цього року стало відомо, що Герой загинув.

Редакція “Молодого буковинця” висловлює щирі співчуття колезі Галині Єреміці. Вічна пам’ять та слава відважному воїну.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.