Новини

Стало відомо, скількох “ухилянтів” затримали прикордонники з Буковини за два місяці

Протягом останніх двох місяців, за результатами оперативно-службової діяльності в рамках СОПЗ “Рубіж -2022” за спробу незаконного перетину державного кордону поза пунктами пропуску було затримано 265 осіб, з них 242 громадянина України призовного віку.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив перший заступник начальника Чернівецького загону, начальник штабу
полковник Богдан ГУМЕНЮК.

Зокрема, за словами полковника в пунктах пропуску виявлено 45 громадян України, які використовували підроблені документи з метою ухилення від мобілізації.

“У 8 випадках затримано 9 громадян з категорії незаконних мігрантів. Зокрема у вантажних транспортних засобах виявлено 2 громадян Сирії та 1 громадянина Афганістану, які намагалися перетнути кордон без проходження процедур прикордонного контролю. Хочу зауважити, що впродовж двох місяців у контрольованих прикордонних районах Чернівецької та Івано-Франківської області, підрозділами Чернівецького прикордонного загону, проводилися спеціальні оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою “РУБІЖ – 2022”. Основною метою даних заходів було забезпечення надійної охорони державного кордону та недопущення незаконного перетину громадянами України призовного віку.
Прикордонники у тісній взаємодії з представниками правоохоронних органів Чернівецької області здійснювали контроль за дотриманням прикордонного режиму шляхом патрулювання у прикордонні та проводили перевірку громадян та транспортних засобів на контрольних постах, які розміщено на автомобільних шляхах у межах контрольованих прикордонних районів”, – зазначив Б. Гуменюк.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.