Новини

У Чернівцях демонтували пам’ятник Целану: у мерії запевнили, що це тимчасово

Фото з фб-сторінки Вадима Пелеха

У Чернівцях демонтували пам’ятник Паулю Целану у сквері по вулиці Головній, 111. Проте у мерії наголошують – це тимчасово.

Про це на своїй фб-сторінці написав заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк, пише molbuk.ua

Зазуляк запевнив, що погруддя повернуть на місце, та спочатку хочуть замінити стару основу на цільний гранітний постамент.

“Оскільки постамент був у дуже поганому стані (облицювальні плити почали відходити від бетонної основи), з цим було потрібно щось робити. Фахівці порадились з автором пам’ятника Іваном Салевичем щодо того, як зберегти витвір.

Спільно прийняли рішення встановити наявне погруддя на цільний гранітний постамент. Це укріпить конструкцію і надасть йому кращого вигляду. Тож на деякий час, аби оновити скульптуру, доведеться демонтувати пам’ятник.

Не переживайте: ви не встигнете за ним засумувати, як ми повернемо його вже оновленим”, – обіцяє чиновник.

Так виглядав пам’ятник досі

Також Василь Зазуляк розповів, що реконструкція скверу Пауля Целана триває.

“За допомогою підприємців відремонтували стіну будинку, що знаходиться поруч, облаштували покриття. Фахівці запропонували підсвітити дерева, пам’ятник Паулю Целану, а також мурал, що знаходиться позаду нього”.

Як це виглядатиме, обіцяють показати пізніше.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях наприкінці вересня почали облаштовувати ще один сквер біля пам’ятника Паулю Целану, що на вулиці Головній.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.