Новини

Тепло і світло для захисників: у Чернівцях колишній військовий виготовляє окопні свічки – відео

Чернівчанин Костянтин Сіньковський виготовляє окопні свічки для військових.

За два дні плідної праці може виготовити 350 штук, пише molbuk.ua.

До війни Костянтин Сіньковський мав невелике виробництво, де займався декоративними свічками. Але потреба наших військових надихнула його змінити виробництво з декоративних на окопні свічки. Наскільки важлива їх потреба майстер знає на своєму досвіді.

“Я у 2015-2016 році був у АТО і також користувалися такими речами, але в той час ми робили це все з тушонки, з жиру, тобто на примітивному рівні”, – каже Костянтин.

Майстер працю разом із помічником із Мелітополя. За два дні плідної праці можуть виготовити 350 штук, а це більше 1000 годин тепла. Всі свічки вони передають волонтерам , які їдуть саме на передову, там їм вони найнеобхідніші.

Перевагою таких свічок є те, що вони довго горять, невеликі за розміром. Крім того, ними військові можуть зігрітися в окопах, розігріти їжу, воду та висушити одяг.

“З матеріалу потрібно бляшанки , яку ми обрізаємо під потрібний розмір, потім в цю бляшанку за допомогою спеціального верстату накручуємо заготовлений шматочок картону. Закручений картон вставляємо в бляшанку, туди ж фітіль. Після цього заливаємо віск і парафін. Свічка готова і її можна відправляти на передову”, – розповідає чоловік.

Усмішка на обличчі Костянтина з’явилася, коли побачив дівчину в руках якої були свічки та банки. Говорить, що найбільше їм не вистачає парафіну та воску. Можна приносити вже використані свічки, які є в кожному домі. Всі залишки від свічок, все що не потрібно вже – із всього цього вийде тепло і світло для наших захисників.

Костянтин каже, якщо є бажання долучитися та допомогти робити свічки, можна до цього у будь-який день. Чекають всіх охочих за адресою вулиця М. Заньковецької, 5.

Авторка: Ірина Топал

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.