Новини

Кожному школяреві – по ноутбуку: у Чернівцях стартує благодійний проєкт

У Чернівцях 3 листопада стартує благодійний проект ITSchoolKids. Реалізує його Чернівецький обласний благодійний фонд ЮКОН спільно з Асоціацією “ITUkraine” за підтримки міжнародних партнерів – Норвезько-Української торговельної палати (NUCC) та міжнародної компанії Tietoevry, пише molbuk.ua

Завдяки цьому проєкту школярі з родин переселенців, які наразі мешкають у Чернівцях, та діти з малозабезпечених сімей отримають по ноутбуку.

“Проєкт ITSchoolKids#Chernivtsi покликаний забезпечити доступ до е-навчання українським школярам, що особливо актуально під час воєнного стану. Це період, коли десятки українських шкіл знищені агресором, тисячі маленьких українців потерпають від ракетних обстрілів, втратили домівки та змушені стати тимчасовими переселенцям. А наші освітяни докладають максимальні зусилля, аби забезпечити в таких умовах якісне дистанційне навчання.

Тож ми разом із міжнародними партнерами ставимо перед собою амбітну мету – забезпечити комп’ютерами кожного учня у родинах тимчасових переселенців, а також дітей із малозабезпечених сімей. Першу партію ноутбуків, які отримали з Норвегії, вирішили передати учням ліцею №18 у Чернівцях, де навчаються понад 80 школярів із статусом ВПО, а також ліцею №5 “Оріяна”.

Наші міжнародні партнери уже готують до відправки наступну партію комп’ютерної техніки учням України”,- зазначає керівник благодійного фонду ЮКОН Михайло Шкурей.

Асоціація “ITUkraine” – найбільше національне об’єднання ІТ-компаній, яке представляє інтереси понад 82 000 ІТ-спеціалістів та об’єднує інтереси бізнесу, держави і міжнародних партнерів задля розвитку ІТ-індустрії в Україні.

На рахунку асоціації – десятки успішних освітніх та соціальних проектів. У Чернівцях асоціація такі проекти реалізує спільно з благодійним фондом ЮКОН.

Презентація благодійного проекту ITSchoolKids відбудеться 3 листопада о 12.00 в ліцеї №18 (колишня ЗОШ №6).

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.