Новини

Через відключення світла зросла кількість ДТП та травм: буковинців закликають бути обачними

Чернівчан та гостей міста закликають бути обережними на вулицях ввечері, адже вони через економію електроенергії не освітлюються після 20.00.

Про це попереджають у патрульній поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua

Через це зростає кількість травм та ДТП.

“Шановні мешканці міста, у зв’язку з тимчасовим обмеженням використання вуличного освітлення, закликаємо вас бути особливо уважними‼️

У темну пору доби чи в умовах недостатньої видимості:

– пішоходи, позначне себе на дорозі світловідбиваючими елементами. Не вибігайте на дорогу, у тому числі на пішохідний перехід. Не затримуйтесь і не зупиняйтесь на проїзній частині без необхідності.

– водії, дотримуйтеся безпечної дистанції, швидкісного режиму та не здійснюйте різких маневрів. Будьте максимально уважними та дотримуйтеся правил дорожнього руху”, – нагадують у поліції.

Як зазначив в ефірі “Сніданку” заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, в таких умовах потрібно бути вдвічі обережнішими на дорогах. Особливо пішоходам. Адже лише з 10 по 23 жовтня загинув 51 пішохід, зокрема 38 з них – у темний час доби.

“Це на понад 25% більше, ніж за два попередні тижні. Тобто можемо говорити про те, що це суттєво впливає на безпеку дорожнього руху і збільшення ДТП на дорогах. Проте вихід є і є дієві заходи, що може вжити кожен”, – наголосив Білошицький.

Як відомо, з 25 жовтня на Буковині запровадили графіки стабілізаційних відключень електроенергії.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.