Новини

Як швидко зарядити iPhone і наскільки це небезпечно для акумулятора*

Багато користувачів втомлюються чекати, поки їх Айфон зарядиться, тому шукають способи прискорити цей процес. Найпростіше рішення — використовувати адаптер Quick Charge. Але які зарядні пристрої підійдуть для смартфона та чи може це зашкодити “здоров’ю акумулятора”. Пропонуємо розібратися у всіх деталях.

Моделі, що підтримуються

Для початку варто зрозуміти, які моделі Айфонів підтримують технологію Quick Charge. У 2022 році список виглядає так:
iPhone 8 і SE 2020;

лінійка iPhone 11;

лінійка iPhone 12;

лінійка iPhone 13;

лінійка iPhone 14.

Відзначимо, що зарядне на 18W поставляється тільки з 11 Pro та 11 Pro Max. Базова 11-ка та SE 2020 отримали ЗП потужністю 5 Вт, а більш нові смартфони, включаючи Айфон 14 Про та Айфон 14 Про Макс, поставляються без ЗП.

Який адаптер підходить для швидкої зарядки гаджетів Apple

Перший та надійний спосіб швидко заповнити місткість акумулятора — використовувати потужне зарядне. Apple стверджує, що можна зарядити сумісні моделі до 50% приблизно за 30 хвилин.

Компоненти, необхідні для швидкої зарядки:

Кабель USB-C – Lightning.

Зарядне Apple на 18, 29, 30, 61, 87 й 96 Вт.

Зарядні пристрої сторонніх виробників, що підтримують USB Power Delivery (USB-PD).

Чи буде адаптер потужністю 29, 30, 61, 87 або 96 Вт заряджати гаджет швидше, ніж зарядний пристрій потужністю 18 Ватт? Не обов’язково. Навіть використання зарядного більшої потужності, вхідний порт гаджета приймає струм від 18W до 22W. Тому пристрій на 87 Ватт все одно не зможе заряджати смартфон “в повну силу”. Зате можна не переживати, що потужний ЗП шкодить батареї смартфона.

Якщо крім смартфона Apple у вас є MacBook чи iPad, можна взяти більш потужне зарядне, щоб заряджати їм всі пристрої екосистеми. Але якщо ви маєте тільки смартфон, купувати ЗП на 30 Вт та вище буде недоцільно.

Які дії прискорюють заповнення місткості батареї гаджета

Наступні поради допоможуть зарядити гаджет максимально швидко:

Вимкніть мобільні дані, Wi-Fi та служби визначення місця розташування. Ці сервіси розряджають смартфон найбільше, оскільки постійно споживають енергію. Їх відключення знизить навантаження на батарею.

Використовуйте сертифікований кабель і зарядний пристрій. Слід вибирати моделі, сертифіковані MFi. Тільки такий кабель може забезпечити швидкий та безпечний процес.

При необхідності зніміть чохол. Тепло, пил та вода — головні вороги всієї електроніки. Використання товстого чохла може бути причиною надмірно повільної зарядки. Якщо зняти кейс, це покращує розсіювання тепла. Датчики смартфона не будуть обмежувати швидкість процесу, оскільки знизиться ризик перегріву.

Не використовуйте гаджет, коли він підключений до ЗП. Перегрів та навантаження на акумулятор лише відтягують заповнення батареї на 100%.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.