Новини

Буковинців та переселенців, які досі не стали на військовий облік, закликають навідатися до військкоматів

Військовозобов’язаних буковинців, а також переселенців, які досі не звернулися до військкоматів, закликають зробити це якомога швидше. Це потрібно, щоб уточнити військово-облікові дані. А вимушено переселені особи мають стати на тимчасовий військовий облік.

Про це нагадують у Чернівецькому обласному ТЦК та СП, пише molbuk.ua

“Закликаємо військовозобов’язаних чоловіків, які з початку дії воєнного стану досі не звернулися до ТЦК та СП, відповідально віднестись до обов’язку та прибути для уточнення військово-облікових даних, а переселенців – для постановки на тимчасовий облік.

Внутрішньо переміщеним особам – військовозобов’язаним чоловікам, які прибули в Чернівецьку область, необхідно протягом двох діб стати на військовий облік в ТЦК та СП.

Тим військовозобов’язаним, які мають право на відстрочку від призову, необхідно прийти в терцентри комплектування з відповідними документами і підтвердити це”, – наголошують у пресслужбі обласного ТЦК та СП.

Також нагадують, що на період дії воєнного стану чоловіки віком від 18 до 60 років повинні постійно мати при собі та надавати за вимогою для перевірки уповноваженим особам спільних патрулів документи, що посвідчують особу, та військово-облікові документи.

За порушення правил військового обліку та ухилення від призову передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.
Ухилянтам під час мобілізації загрожує покарання терміном до 5 років позбавлення волі.

Раніше у МВС розповіли, чи буде нова хвиля мобілізації в Україні.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.