Новини

Відключення електроенергії на Буковині: як підготуватися

Через значні пошкоджання об’єктів енергетики у кількох регіонах на Буковині від сьогодні, 25 жовтня, запроваджено графіки аварійного відключення (ГАВ).

molbuk.ua зібрав поради, як до цього підготуватися й що придбати.

Щоб не сидіти в темряві, можна придбати великий ліхтар із потужним акумулятором. Коштує він близько 800 гривень, а його заряду вистачить на шість-вісім годин. Також варто запастися сірниками та свічками.

Також варто мати ліхтарики із запасними батареями для кожного члена сім’ї.

Варто зарядити павербанки та телефони. Майте альтернативні методи зарядки для ваших гаджетів, які потребують живлення (смартфон, ноутбук, ліхтарик, електронний годинник, навушники). Придбайте потужний павербанк, який зможе заряджати одночасно декілька гаджетів.

Якщо світла не буде довго, постане питання про збереження продуктів із холодильника. Найпростіший спосіб у приватних будинках або квартирах з балконами – винести продукти на холод. В інших випадках допоможуть термосумки та автохолодильники.

Можете також заморозити контейнери з водою. Вони зберігатимуть в холодильнику потрібну температуру ще кілька годин після відключення світла. Придбайте блочний або сухий лід. Покладіть його у холодильник і морозилку, коли вимкнуть світло. У такий спосіб ще близько чотирьох годин можна зберігати продукти в холодильнику і понад добу – у морозилці.

Вимикайте електроприлади та інше обладнання, щоб стрибки напруги не зіпсували техніку. Щоб захистити техніку від перепадів напруги, необхідний стабілізатор, він забезпечує постійну напругу в 220 вольт. Також можна використовувати реле, які в разі різкого перепаду просто відключають прилади.

Як тільки електропостачання відновиться, поповніть свій аварійний набір свіжими батарейками, продуктами та зарядіть гаджети.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.