Новини

«Зварювальник Петров не винен»: директор Чернівецького машзаводу вважає санкції РНБО помилкою

Окрім ТОВ “Машзавод” санкції наклали ще на декілька російських та білоруських організацій, з якими чернівецьке підприємство працювало раніше.

Про це сьогодні на прес-конференції сказав директор підприємства Віктор Сідляр, повідомляє кореспондент molbuk.ua.

“З 1374 підприємств, які там є, – лише одне українське ТОВ “Машзавод”. Також з цього переліку є п’ять-шість організацій, з якими ми співпрацювали. Крім “Мозирського нафтопереробного заводу”, є ще декілька з Білорусі та Росії, з якими ми давно працювали. Це зараз тільки доводить те, що ми з ними могли працювати, адже вони не були під санкціями, але ми з ними не співпрацювали”, – сказав В. Сідляр.

Також директор зазначив, що таке рішення могли прийняти через корупцію.

“Очевидно, це помилка, але на такому рівні таких помилок не буває. Можу це сказати на своєму досвіді. Я не думаю, що президент просто підписує, а ще й читає указ. Ті, хто дав це подання в РНБО на нас, мають якусь корупційну складову. Те, що зараз розганяється в інтернеті, що Сідляр колабороціоніст, а “Машзавод” торгував з росіянами через “треті” країні. Такого не було, жодного апарату в Росію від нас не пішло. Це говорить про корупцію в найвищих ешелонах влади”, – каже пан Віктор.

Директор не розуміє, чому наклали санкції на все підприємство, а не на керівну ланку.

“Припустимо, що справді у завода були торгівельні зв’язки з Росією, тоді навіщо накладати санкції на все підприємство. У цьому ж не винен зварювальник Петров. Це ж керівництво приймало рішення. Накладіть санкції на директора, його замісників”, – каже керівник підприємства.

За словами директора підприємства, вони звернулись до Президента України, Служби безпеки України, секретаря РНБО Олексія Данілова та написали листа на ім’я голови Чернівецької ОВА Руслана Запаранюка.

Раніше повідомлялось, що Чернівецьке підприємство “Машзавод” потрапило під санкції РНБО.

Також раніше директор ТОВ “Машзавод” прокоментував санкції та розповів, скільки людей залишилось без роботи.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.