Новини

Шольц назвав причину, чому не передає Україні танки Leopard 2

Канцлер ФРН Олаф Шольц знайшов нові пояснення, чому не хоче передавати Україні танки Leopard 2. На додачу до попередніх він заявив, що зважає на думку німців, які проти санкцій і постачання зброї ЗСУ.

Про це він сказав Die Welt.

Раніше Шольц казав, що рішення передавати ту чи іншу техніку ухвалюється в координації із союзниками, а співголова СДПН Ларс Клінгбайль заявив, що Берлін не планує постачати ЗСУ Leopard 2, бо потрібне тривале навчання українських військових.

Під час інтерв’ю журналіст заявив, що “на кону людські життя”. Відповідаючи на запитання, чому досі відмовляють у передачі Leopard 2, Шольц пояснив, що за допомогою “кругового обміну” Німеччина забезпечила доставку в Україну понад 100 танків, які можна використати “одразу”: з Чехії, Греції, Словаччини та Словенії.

“Логістика, запчастини, боєприпаси для цих танків російського чи пострадянського виробництва є в Україні”, — сказав він.

Німецький лідер знову сказав, що Берлін “не діятиме самотужки”, та навів новий аргумент, чому зволікає із танками.

“Моє враження від розмов з нашими громадянами: від 20 до 30 відсотків не погоджуються ні з політикою санкцій, ні з постачанням зброї. Серед них виборці практично всіх політичних напрямків — від ХДС/ХСС, ВДП, Зелених, а також від СДПН”, — пояснив він.

Шольц додав, що часто сперечається “з тими, хто сумнівається” і пояснює причини рішень.

“Дуже багато хто вважає, що виважений курс уряду є правильним. Тож думка дуже поширена. Ми не повинні випускати це з поля зору, якщо хочемо триматися разом як суспільство”, — сказав він.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.