Новини

Виявили велику ділянку, за яку ніхто не платив до бюджету: у Чернівцях триває інвентаризація земель

У Чернівцях триває інвентаризація земель міста. Наразі оприлюднили результати першого етапу інвентаризації.

Про це повідомляє департамент урбаністики та архітектури ЧМР, пише molbuk.ua

Під час цього процесу у Першотравневому районі виявили земельну ділянку площею в шість гектарів, що належить місту. Нею користуються без дозволів та документів, відповідно не сплачують ні копійки до бюджету. Лише на цій ділянці місто втрачало мільйон гривень заробітку на рік, йдеться у повідомленні.

Наразі підрядник ТОВ “Подільський земельний центр” працює в Першотравневому та частині Садгірського району. Загалом же у планах – інвентаризувати та оцифрувати дані про всі земельні ділянки громади, але все поступово.

“Опісля завершення інвентаризації матимемо актуальну інформацію про земельні ділянки та речові права на них. Розумітимемо, скільки, де і які вільні ділянки має місто для оренди чи продажу на аукціоні. Приємним бонусом буде виявлення ділянок, якими без дозволів і плати користуються бізнесмени. Завдяки цьому зможемо збільшити надходження до бюджету міста. І, відповідно, більше вкладати у розвиток та модернізацію інфраструктури”, – повідомляють у департаменті.

Раніше повідомлялося, що у травні 2021 року міськрада прийняла рішення про проведення в місті інвентаризації земель.

Міський голова Роман Клічук пояснив, що інвентаризацію у місті хочуть провести для того, щоби розуміти, де чия земля у Чернівцях, хто власник.

“У нас, виявляється, є землі, які знаходяться у підпорядкуванні науково-дослідних інститутів, йдеться про тисячі гектарів. Чомусь є багато людей, які не хочуть проводити інвентаризацію. Мені й самому цікаві результати. Підозрюю, ми багато чого цікавого дізнаємося”, – додав мер.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.