Новини

Не довше чотирьох годин: в Укренерго розповіли подробиці про відключення електрики

Відключення електрики будуть почергові. Тривалість черги будуть визначати обленерго, але не більше 4 годин.

Про це повідомляється у телеграмі Укренерго.

“Сьогодні енергосистема зазнала нових ракетних атак країни-терориста, до вечора ми знайшли можливість не вводити обмеження споживачів. Але на завтрашній день ми просимо вас про розуміння і підтримку”, – йдеться у повідомленні Укренерго.

20 жовтня по всій Україні можуть бути застосовані заходи обмеження споживання з 7:00 ранку до 22:00 вечора. Де саме, в який час, мають повідомляти на сайтах обленерго.

“Це вимушений крок. Причина завтрашніх обмежень – дефіцит потужності в системі. З 10 жовтня українська енергосистема зазнала атак ворога більших, ніж за 8 місяців війни. Після атаки 10 жовтня ми відновили енергопостачання за 2 дні. З 13 жовтня диспетчерський центр “Укренерго” не застосовував графіків примусових обмежень. Сьогодні, 19 жовтня, ворог, який не може конкурувати на полі бою з ЗСУ, знову атакував цивільну енергетичну інфраструктуру. Тому завтра ми застосуємо контрольовані прораховані обмеження споживачів, які ми маємо здійснити, щоб система працювала збалансовано”, – пояснили в Укренерго.

Людей просять подбати про те, щоб до завтра, до 7.00 ранку були заряджені телефони, павербанки, ліхтарики, батарейки до них і був запас води.
Не виключають, що з настанням холодів відключення можуть бути частішими.

Нагадаємо, обмеження на користування електроенергією по всій території країни запровадять.

У Чернівцях для економії електрики обмежать вуличне освітлення:.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.