Новини

У Києві копи збили дрон стрілецькою зброєю: голова МВС пояснив, чому цього не можна робити цивільним

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський закликав власників зброї не збивати дрони.

Про це міністр сказав в ефірі телемарафону.

Очільник МВС закликав громадян не наражати себе й інших на небезпеку, адже вірогідність збиття дрона не підготовленою людиною з пістолета, є надзвичайно малою. Натомість цивільні можуть травмувати себе чи інших.

Він закликав залишити збиття дронів спеціально навченим фахівцям: військовим та поліцейським.

“Поліцейські відкривали вогонь, бо бачили, що дрони один за одним прилітали, і один з них був збитий. Ми були на місці і бачили залишки дрона, який був збитий стрілецькою зброєю (поліцейськими. – Ред.). Але фактично вірогідність такого збиття є надзвичайно малою, а небезпека, якщо наприклад, неосвічена людина буде зі зброєю стріляти вгору, вона перевищує ту можливість збити, яка може бути в цьому випадку. Хочу звернутися до містян, хто володіє зброєю, про те, що з пістолета, карабіна, не варто стріляти поміж багатоповерхівок. Це може призвести до травмування і до біди більшої ,аніж можливість збити дрон”, – пояснив Монастирський.

Натомість він закликав цивільних повідомляти поліцію про будь-яке переміщення дронів.

Атака дронами Києва
Росіяни вранці 17 жовтня атакували Київ дронами. За інформацією мера Віталія Кличка, Росія вдарила дроном-камікадзе по житловому будинку в Шевченківському районі Києва. Під завалами врятували 18 людей, ще двох шукають.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що.з-під завалів будинку в Шевченківському районі Києва дістали тіло загиблої людини. Як з’ясувалося, жертвою російської атаки дроном-камікадзе, стала жінка. Рятувальні роботи тривають.

Станом на 13:13, за інформацією Кирила Тимошенка, врятовано 19 людей, 3 особи загинули. Ліквідація наслідків триває.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ворожу атаку Києва дронами та влучання у житловий будинок, наголосивши, що росіянам українців зламати не вдасться:

“Цілу ніч і весь ранок ворог влаштовує терор мирного населення. Дрони-камікадзе і ракети атакують всю Україну. У Києві є влучання у житловий будинок. Ворог може вдарити по наших містах, але нас йому зламати не вдасться. На окупантів чекає лише справедливе покарання й осуд майбутніх поколінь. На нас – перемога”.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.