Новини

Пентагон розробив мем про російських хакерів

Міністерство оборони США створило мем про російських хакерів, який набрав трохи більше 400 лайків у Twitter, зате його створенню передували 22 дні роботи й купа бюрократичної роботи. Історія створення картинки для соцмереж стала відомою завдяки інформаційному запиту громадянки Норвегії.

Про це пише Vice.

29 жовтня 2020 року один з підрозділів Кіберкомандування армії США опублікував зображення ведмедя в стереотипній радянській уніформі, який впускає з рук гелловінського гарбуза, з якого вилітає шкідливе програмне забезпечення у вигляді цукерок.

Радниця департаменту кіберзахисту збройних сил Норвегії Руна Сандвік зробила запит щодо історії створення цього мему, і Пентагон надіслав їй відцензурований 23-сторінковий звіт.

Річ у тім, що міністерство оборони США підходить до створення мемів дуже серйозно — перед тим, як їх опублікують, зображення мають бути ретельно обговорені та затверджені довгою бюрократичною тяганиною.

Зокрема на публікацію мему про російських хакерів у Пентагону пішло більш ніж два десятки днів, купа замальовок, внутрішніх переписок тощо. Зокрема ідея кінцевого зображення описана в документах так: “Мультяшний ведмідь у радянській уніформі тримає гелловінський кошик для цукерок з назвами вірусів”.

Як пояснюють у Пентагоні, незграбний ведмідь — це спосіб тролінгу російських хакерів, які більш за все ненавидять, коли їх зображують як невдах.

“Росія ненавидить, коли її вважають милою або приємною, тому ми хочемо вивести їх з себе. Ми не хочемо чогось такого, що вони б змогли помістити на свої футболки. Ми хочемо чогось, що змусить їхнього боса збожеволіти, коли він побачить це в PowerPoint”, — зазначив один з чиновників.

Кіберкомандування також пояснило, чому робить погані меми. За даними відомства, вони “перекладають витрати на противників, розкриваючи їхнє шкідливе програмне забезпечення”, а зображення “використовуються та включаються для збільшення взаємодії та резонансу з галуззю кібербезпеки”.

При цьому в Пентагоні пояснили, що насправді “зображення може не відображати поведінку суперника”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.