Новини

«Варто поберегтися»: українців попереджають про ймовірність ворожих обстрілів у День захисників

Завтра, 14 жовтня, українці відзначають День захисників і захисниць України. У це сакральне для нас свято ворог може атакувати Україну з особливою завзятістю. Тому варто бути дуже обережними і не нехтувати безпекою.

Про небезпеку завтра, 14 жовтня, попередив у своєму вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський.

“Не розслабляємось. Б’ємо ворога. Дотримуємось правил безпеки. Дослухаємось до сигналу повітряної тривоги – особливо завтра. І робимо все, щоб посилити Україну!” – зазначив президент наприкінці свого звернення.

Також про загрозу попереджає у своєму тг-каналі активіст та громадський діяч Євген Карась.

“Завтра 14 жовтня. День захисника України. І є інформація, що сьогодні вночі та завтра протягом дня будуть нові обстріли. Сповіщають колеги. Я не ручаюся за те, що вночі та вдень щось відбудеться. Але поберегтись варто”, – попередив активіст.

Нагадаємо, сьогодні, 13 жовтня, над Буковиною зафіксували проліт ракет. Спрацювала ППО.

Довідка

День захисників і захисниць України – це державне свято України, що відзначається 14 жовтня (водночас зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва).

Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом із назвою “День захисника України”. З 2015 року є державним святом і неробочим днем. 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на “День захисників і захисниць України”.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.