Новини

Масштабні повітряні тривоги: скільки укриттів у Чернівцях готові для використання

На території Чернівецької міської громади є 135 захисних споруд, з них готові для використання 98.

Про це сьогодні на брифінгу розповіла керівниця управління цивільного захисту Чернівецької міської ради Марина Паламарюк.

За словами Марини Паламарюк, 35 захисних споруд не готові для використання.

“На території Чернівецької міської громади на обліку перебуває 135 захисних споруд для цивільного захисту. Зі 135 бомбосховищ у нас готові для використання 98. 35 – не готові, як захисні споруди, але вони є придатними, як укриття. Це означає, те що у них можна ховатися, але там відсутня вентиляція, і можна перебувати не більше шести годин. А от у захисних спорудах можна знаходитися до трьох діб”, – сказала Паламарюк.

Бувають випадки, коли під час повітряної тривоги бомбосховища є закритими.

“Сьогодні у нас такий випадок був на вулиці О. Кобилянської, 29. Ми отримали від мешканців повідомлення про те, що захисна споруда зачинена. Але протягом 10 хвилин працівник управління з питань надзвичайних ситуацій спільно з управлінською компанією вирушили до захисної споруди і її відчинили”, – пояснює Марина Паламарюк.

Також Марина Паламарюк зауважила, що у сховищах на території школи мають право перебувати лише учні та працівники школи. Звичайні пересічні громадяни не можуть знаходитися у навчальних закладах. З садочками ситуація аналогічна.

Якщо ви стали свідком того, що під час повітряної тривоги укриття є закритим звертайтеся за номером телефону:

15-80.

Нагадаємо, сьогодні вранці по всій країні була оголошена масштабна повітряна тривога, яка тривала майже п’ять годин.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.