Новини

Клічук пояснив, що буде із закинутим басейном у Чернівцях і чому там не здійснювалися роботи

На реконструкцію басейну біля школи №27, що на вулиці С. Воробкевича, планували залучити бюджетні кошти. Тому кошти з міського бюджету не виділяли.

Про це у програмі “Власною персоною” сказав мер Роман Клічук.

За словами мера, наразі у міській раді створена комісія, яка буде вивчати питання подальшої долі закинутого приміщення.

“Це питання ми обговорювали, створили комісію. Там є два варіанти. Перший варіант – це повністю знести приміщення і збудувати на цьому місці інший об’єкт. Другий варіант – це реконструкція і все таки облаштування басейну у Чернівцях”, – сказав Роман Клічук.

Клічук розповів, що проект реконструкції басейну подавали на Державний фонд регіонального розвитку, щоб отримати кошти, але це так і не вдалося зробити. Також у виділенні коштів відмовилися народні депутати.

“Це приміщення стоїть закинутим вже не перший рік. У 2021 році міська рада двічі подавала у Чернівецьку ОВА проект для виділення коштів через фонд Державного регіонального розвитку, щоб за державний кошт там зробили басейн. Але цей об’єкт не був погоджений і профінансований за державні кошти. Ми також зверталися до народних депутатів, щоби використати їхні депутатські кошти, але вони відмовили нам”, – пояснив Роман Клічук.

Міська рада сподівалася залучити для будівництва державні кошти, тому кошти з міського бюджету не виділяли.

“Є проект реконструкції басейну і ми його відкорегували минулого року за новими цінами. Питання було у фінансуванні. У зв’язку з тим, ми мали надію на фінансування за державний кошт, кошти з міського бюджету не виділяли. Нам було обіцяно, що цей проект пройде усі конкурси на фінансування від уряду”, – зазначив Роман Клічук.

Закинутий басейн біля школи небезпечний вже багато років. Минулого тижня у цьому приміщенні під час стрілянини загинула поліцейська.

Мешканці району в Чернівцях, де вбили поліцейську, вимагають вирішити питання з аварійним басейном

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.