Новини

Україна з Іспанією та Португалією подає спільну заявку на проведення ЧС-2030 з футболу

Україна разом з Іспанією та Португалією подає спільну заявку на проведення Чемпіонату світу з футболу 2030 року.

Про це повідомив офіційний сайт УАФ.

“Федерація футболу Португалії та Королівська федерація футболу Іспанії залучили Україну до заявки на проведення Чемпіонату світу-2030. Обидві асоціації повідомили про своє прагнення УЄФА, який одразу висловив свою повну підтримку.

Приклад завзятості та стійкості українського народу надихає, тому ця ініціатива спрямована на здійснення внеску у відновлення країни у період відбудови завдяки силі футболу. Умови участі України у заявці будуть обговорені та визначені згодом.

Відтепер до Координаційного комітету з підготовки заявки на проведення Чемпіонату світу-2030 на чолі з Антоніо Ларанхо входитимуть й представники української сторони. Кандидатури Португалії, Іспанії та України відповідатимуть всім критеріям та дедлайнам подання заявки до ФІФА.

Ми віримо, що футбольна сім’я всього світу підхопить та підтримає цю ініціативу. Ласкаво просимо, Україно, до заявки на Чемпіонат світу-2030!” – йдеться у спільному офіційному пресрелізі учасників.

Раніше британське видання The Times повідомило, що Україна планує подати спільну заявку з Іспанією та Португалією на проведення Чемпіонату світу-2030 з футболу. Цю ідею схвалив президент України Володимир Зеленський, а також уряди Іспанії та Португалії. У разі успіху Україна розраховує прийняти частину матчів групового етапу мундіалю.

Додамо, що України одного разу в своїй історії вже приймала великий футбольний форум – 2012 року наша країна спільно з Польщею провела Чемпіонат Європи. Крім того, 2018 року в Києві відбувся фінал Ліги чемпіонів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.