Новини

ВООЗ повідомила про нову проблему COVID-вакцинації

Ряд МОЗ і держрегуляторів із закупівлі вакцин від коронавірусу отримали підозрілі пропозиції про постачання препаратів для ін’єкцій. Про це на брифінгу у п’ятницю, 26 березня, заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреєсус.

“ВООЗ стурбована наявними у злочинних угруповань можливостями для експлуатації величезного незадоволеного попиту у світі на вакцини від COVID-19”, – зазначив гендиректор, пише korrespondent.net.

При цьому Гебреєсус повідомив, що фальсифікована продукція продається як вакцини проти COVID-19 в інтернеті, зокрема в “Тіньовій мережі”, і що організації відомо про випадки корупції та повторного використання порожніх вакцинних ампул.

У зв’язку із цим він закликав уряди правильно знищувати використані флакони від вакцин.

“Ми закликаємо до безпечного застосування або знищення використаних порожніх ампул від вакцин проти COVID-19, щоб запобігти їх повторному використанню злочинними групами. Ми закликаємо також усіх людей не купувати вакцини поза урядовими програмами вакцинації”, – сказав глава ВООЗ.

Як повідомлялося, в Україні вже близько 350 тисяч осіб стали в чергу на вакцинацію від коронавірусу через портал або мобільний додаток Дія, а також через контакт-центр МОЗ.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.