Новини

Смачно та дешево: найпростіший рецепт лінивих голубців

Голубці – одна з улюблених страв українців і їх готують із різними начинками. Але багато батьків неодноразово стикалися з проблемою, коли діти починають “розгортати” голубець і їдять лише начинку. Розв’язати цю проблему можна дуже легко – приготувати ліниві голубці.

Складові:
– Капуста – 500 г
– Фарш – 400 г
– Яйця – 1 шт.
– Рис – 70 г
– Цибуля – 250 г
– Морква – 250 г
– Часник – 2 зубчики
– Томатна паста – 1-2 ст. ложки
– Сметана – 2 ст. ложки
– Сіль, перець, спеції – на смак

Спосіб приготування

Капусту дрібно нашаткувати та опустити в окріп на 3-4 хвилини. Додаємо до капусти фарш та одне яйце. Рис ретельно промиваємо і додаємо до загальної суміші.

Цибулю та моркву потрібно очистити та дрібно нарізати. Потім обсмажити разом із часником 5-7 хвилин. Дати трохи охолонути й також додати до фаршу.

Потім потрібно з фаршу сформувати голубці та викласти їх у форму. Зробити заливку: 1-2 ложки томатної пасти змішати з 2 ложками сметани, трохи розбавити водою, додати спеції. Залити соусом голубці та поставити в духовку.

Тушкувати в духовці при 180 градусах 45-50 хвилин. Подавати з гарніром та зеленню.

Як варіант – голубці можна трохи обсмажити на сковороді до напівготовності, скласти в каструлю з товстим дном, залити соусом і дати закипіти. А потім тушкувати під закритою кришкою та на середньому чи маленькому вогні як звичайні голубці – близько 40 хвилин.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.