Новини

Заборонити підвищення ціни на проїзд у тролейбусах: у Чернівцях триває збір підписів під петицією

У Чернівцях триває збір підписів під петицією про заборону підвищення ціни в тролейбусах із 5 до 10 гривень.

Відповідна петиція зареєстрована на платформі місцевих петицій ще 21 вересня, пише molbuk.ua

“Ціна в 10 грн вважається завищеною та необгрунтованою для проїзду в тролейбусі, оскільки немає чіткого пояснення для громади міста звідки взялася така завищена ціна проїзду.

Для такого малого міста 10 грн – це дуже велика вартість. Враховуючи те, що зараз в країні війна і багато підприємств позакривалися (а з цим і людей скоротили), – для місцян та гостей міста (особливо переселенців, які втратили домівки) таке підвищення буде непідйомним. Також штат ЧТУ значно скоротився і ще планується – тож витрати менші на зарплатні.

Вважаю підняття тарифу в цей і так складний час для жителів Чернівців неприпустимим і завищеним. Тому прошу скасувати рішення виконавчого комітету про підняття цін на електротранспорт до 10грн. Можливо, до 7 грн максимум – це ж є комунальний транспорт, а не приватний, і він має все робити для того, щоби місцяни пересувалися містом економно”, – вважає автор петиції Віктор Фурик.

Станом на 2 жовтня петицію підписали лише 66 осіб із необхідної кількості 250.

Що відомо:

Раніше повідомлялося, що проїзд у тролейбусах із 1 жовтня подорожчав з 5 гривень до 10 грн. Причому така вартість буде незалежно від форми оплати проїзду, тобто і при оплаті готівкою, і при оплаті безготівково. Досі при розрахунку карткою вартість проїзду становила 4 гривні, щоб заохотити пасажирів розраховуватися безготівково.

Згідно з рішенням виконкому, студенти сплачуватимуть половину вартості проїзду – 5 гривень. Для учнів проїзд буде безкоштовним. Також зберігаються пільги для пенсіонерів та інших категорій громадян.

Вартість місячного проїзного квитка в міському електричному транспорті складатиме 600 грн.

Як зазначається у рішенні, собівартість проїзду у тролейбусах Чернівців за розрахунками становить 12,25 гривні. Різницю у 2,25 гривні на відшкодування між встановленим та економічно обґрунтованим тарифом буде здійснюватися за рахунок міського бюджету.

Раніше у ЧТУ пояснили, чому суттєво доводиться підвищувати тариф.

Також від 1 жовтня учні їздять безкоштовно, а посади кондуктора не буде. Натомість збільшиться кількість контролерів, які перевіряють оплату за проїзд.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.