Новини

З Лиману росіяни відходили по єдиній дорозі і зазнали значних втрат, – британська розвідка

Звільнення Лимана з-під окупації стало серйозним ударом для вищого військового керівництва Росії. А також воно завдало чимало втрат самим окупантам, які перебували у місті.

Про це пише 24 канал з посиланням на міноборони Великої Британії.

ЗСУ провели успішний наступ на Лиман. В результаті цього вдалося звільнити місто 1 жовтня, що підтвердив президент Володимир Зеленський. І хоч достеменно невідомо, але аналітики припускають, що це завдало чимало втрат ворогові.

Як зазначають у розвідці Великої Британії, 1 жовтня окупанти відступали з Лимана, щоб не загинути в оточенні. За припущеннями аналітиків, саме місто захищали недоукомплектовані підрозділи як Західного, так і Центрального військових округів країни-агресорки. Крім того, там ще й були добровільно мобілізовані резервісти.

Експерти вважають, що ворог міг зазнати значних втрат. Мовиться про спробу відійти з Лимана. Для цього загарбники вибрали єдину дорогу з міста, яка тоді була під їхнім контролем.

У відомстві нагадують, що Лиман був стратегічно важливим для росіян. А відхід звідти війська окупантів – значна політична невдача. Адже розташоване місто у Донецькій області. Тій самій, яку Росія анексувала 30 вересня.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.