Новини

«Лишають без трусів»: як чернівчани реагують на підвищення ціни на проїзд у тролейбусах

Від сьогодні у тролейбусах Чернівців вартість проїзду зросла з 5 до 10 гривень. Відповідне рішення ухвалив виконком Чернівецької міської ради 13 вересня.

Підвищення вартості проїзду в тролейбусах викликало бурхливу реакцію мешканців міста, пише molbuk.ua

Більшість висловлюють у місцевих пабліках невдоволення, зауважуючи, що плата підвищилася, а якість перевезень не покращилася.

“Щоб щось приємне було для людей – ні!”

“Обнагліли, в країні війна, люди не мають роботи, народ заледве тягне”

“Якби ще якість перевезення зросла та зарплати”

“Раніше достаток проявлявся наявністю айфона, а тепер – квитка на тролейбус”

“А якщо маєш проїзний, то ти взагалі…мажор”

“За що? 10 гривень за те, щоб тебе бабки обізвали, як можна і не можна, щоб у повному тролейбусі тебе товкали, як картоплю на пюре? Ще й він розвалюється. Не знаю, 10 гривень за це – це ужас якийсь”

“Це повний пісєц…під час війни, коли багато людей залишилося без роботи, замість якоїсь допомоги, лишають без трусів”

“Кондукторів скасували. Тепер талони продає водій, водій! Що, зовсім погано з глуздом? У переповненому тролейбусі тепер потрібно для придбання талона віддавати гррші невідомо кому! От якщо я передам 500грн. на талон, а з ними хтось просто вийде, контролер зайде? А валідаторів, зокрема в п’ятірці, взагалі немає. Європа все ближче!, – пишуть у коментарях.

Раніше повідомлялося, що проїзд у тролейбусах із 1 жовтня подорожчав з 5 гривень до 10 грн. Причому така вартість буде незалежно від форми оплати проїзду, тобто і при оплаті готівкою, і при оплаті безготівково. Досі при розрахунку карткою вартість проїзду становила 4 гривні, щоб заохотити пасажирів розраховуватися безготівково.

Згідно з рішенням виконкому, студенти сплачуватимуть половину вартості проїзду – 5 гривень. Для учнів проїзд буде безкоштовним. Також зберігаються пільги для пенсіонерів та інших категорій громадян.

Вартість місячного проїзного квитка в міському електричному транспорті складатиме 600 грн.

Як зазначається у рішенні, собівартість проїзду у тролейбусах Чернівців за розрахунками становить 12,25 гривні. Різницю у 2,25 гривні на відшкодування між встановленим та економічно обґрунтованим тарифом буде здійснюватися за рахунок міського бюджету.

Раніше у ЧТУ пояснили, чому суттєво доводиться підвищувати тариф.

Також відсьогодні учні їздять безкоштовно, а посади кондуктора не буде. Натомість збільшиться кількість контролерів, які перевіряють оплату за проїзд.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.