Новини

Вкрав ноутбук, ігрову приставку та телефон: у Чернівцях судитимуть чоловіка

Слідчі поліції зібрали достатню кількість доказів протиправної діяльності чоловіка, який викрав з квартири чернівчанина ноутбук, ігрову приставку та мобільний телефон. Сума завданих збитків становить понад 37000 гривень. За цим фактом слідчі поліції завершили досудове розслідування.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

18 липня цього року на спецлінію “102” звернувся 21-річний чернівчанин і повідомив, що невідома особа шляхом підбору ключа у період відсутності вдома заявника відчинила двері його квартири на Проспекті Незалежності. Після цього порушник з приміщення викрав його майно та зник з місця події.

У результаті проведених спеціальних поліцейських заходів співробітники Чернівецького районного управління поліції встановили особу порушника. Ним виявився 39-річний чернівчанин.

Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції скерували до суду обвинувальний акт щодо буковинця за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України.

Правоохоронці нагадують: санкції низки статей кримінального кодексу України доповнено кваліфікуючою ознакою – вчинення злочину в умовах воєнного або надзвичайного стану. Тому при встановленні особи за вчинення крадіжки поліцейські затримують порушника, адже цей злочин в умовах воєнного стану прирівнюються до тяжких, незалежно від вартості викраденого.

Відтак – поліцейські притягують зловмисників до кримінальної відповідальності відповідно до чинного законодавства.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.