Новини

В ОДА пояснили, чому не можуть вакцинувати всіх буковинців, які записалися на щеплення

Наразі бажання вакцинуватися від коронавірусу виявили 6 тисяч буковинців.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив очільник департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний, пише molbuk.ua

За словами посадовця, охочих вакцинуватися чимало.

“У нас є 15 тисяч 100 доз вакцини AstraZeneca. Ми витратили близько 4 тисячі 200 – 4 тисячі 300 доз. На листку очікування на сьогодні – 6 тисяч осіб, які хочуть вакцинуватися. Враховуючи наші можливості – 9 мобільних бригад і 61 пункт щеплення, – ми цих 6 тисяч осіб можемо провакцинувати за 2-3 дні. Це не є проблема”, – сказав О. Чорний.

Але порядок щеплень має відбуватися за алгоритмом МОЗ, додав чиновник.

“Ми притримуємося алгоритму МОЗ, яке чітко приписало: вакцинуємо категорії, які підпадають під вакцинацію перших-других етапів. Все. Скаже МОЗ вакцинувати всіх охочих – ми тільки раді старатися. Але гадаю, що ми будемо йти за чітко прописаним алгоритмом: перший та другий етапи, потім третій та четвертий.

“Ми притримуємося алгоритму. Це пов’язано з тим, щоби не було жодних розмов, соціальної напруги – чому тих вакцинують, а тих – ні. Але у нас є всі можливості, щоби вакцинувати вдень близько 4-5 тисяч осіб на добу. Щойно нам дадуть вакцину і “добро” – ми готові вакцинувати”, – запевнив посадовець.
Олег Чорний також сказав, що буковинці також отримають частину доз вакцини CoronaVac, виготовленої в Китаї. Але коли та скільки – поки що невідомо.
“Однозначно дістанеться. В якій кількості та коли – така інформація ще поки невідома”, – зазначив О. Чорний.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.