Новини

З наступного тижня почнуть вакцинувати ще кілька категорій буковинців: що відомо

З наступного тижня в області можуть почати вакцинувати освітян. Це працівники дошкільних закладів, вчителів молодших класів, медичний персонал у закладах освіти. А також розпочнуть щеплення поліцейських та бійців ООС.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив очільник департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний.

“Гадаю, на наступному тижні нам дозволять вже вакцинувати освітян: працівників дитсадків, вчителів молодших класів, медичний персонал освіти, а також поліцейських та бійців ООС”, – повідомив Олег Чорний.

Як додала заступниця голови ОДА Наталія Гусак, поки що триває підготовчий етап: інформування перелічених категорій, формування списків.

“Поки що формуємо списки для усвідомлення, скільки таких людей готові вакцинуватися. Ми навіть пропонували працівникам дошкілля, щоби наші бригади приїжджали до них на місце. Адже у кожному дитсадку є медичні кабінети. Там могли б і вакцинувати”, – зазначила посадовиця.

Готові підтримати владу з процесом щеплень і голови ОТГ. Бо всім набридло “карантинне” життя.

“Аналогічно про таку ж ситуацію говорила з головами ОТГ. Тому що більшість із них хочуть перейти до нормального життя, щоби школи вже відкрилися”, – додала Н. Гусак.

Проте точні терміни старту щеплення освітян та інших категорій чиновниця поки що не може зазначити. Як і те, якою вакциною щепитимуть: “індійською” AstraZeneca чи “китайською” CoronaVac. Це, каже, знають лише у МОЗ.

“Ми діємо чітко згідно програми реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я. Тобто буде стандарт, дозвіл, рішення центрального штабу – одразу перейдемо до щеплення. Поки що невідомо, якою саме вакциною будемо щепити”, – додала Н. Гусак.

Раніше повідомлялося, що на Буковині розпочинають вакцинувати від коронавірусу працівників дитячих садочків та вчителів початкових класів.
Відповідне рішення ухвалили на засіданні обласного штабу надзвичайних ситуацій.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.