Новини

У Чернівцях відкрили нову християнську школу: до будівництва долучився Яценюк

25 вересня у Чернівцях відкрили Парафіяльний катехитичний центр у Чернівцях.

Про це повідомляється на фейсбуці Чернівецька єпархія УГКЦ.

Владика Володимир Війтишин, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський, разом з преосвященним владикою Йосафатом Мощичем, єпископом Чернівецьким, освятили новозбудований Парафіяльний катехитичний центр святого апостола Петра.

Християнську школу, побудували за допомогою коштів родини Яценюка на згадку про його батька.

“Ми з родиною мали честь долучитися до створення парафіяльного катехитичного навчального центру святого верховного апостола Петра, який сьогодні було відкрито в рідних Чернівцях. Цей центр створено також у світлу пам’ять мого батька – громадського діяча, українського історика Петра Івановича Яценюка, який присвятив своє життя навчанню та вихованню українців”, – написав Арсеній Яценюк.

На відкритій школі розміщено барельєф на згадку про Петра Яценюка. На ньому зазначено, що центр “будований 2021–2022 року Божого коштом родини Яценюків у дар парафії катедрального собору УГКЦ Чернівців з нагоди 200-літнього ювілею храму Успіння Пресвятої Богородиці”.

У новому приміщенні Парафіяльного катехитичного центру є 7 класів, конференцзал, медіазал, трапезна, парафіяльна канцелярія, кімната для катехитів, а також укриття.

Тут вже готуються навчатись 5 катехитичних груп, з 4 катехитами, молодіжні спільноти, 7 парафіяльних спільнот та товариств.

Крім недільної школи, тут займатимуться школи християнського аніматора, співу, іконопису, також біблійний гурток, вівтарна дружина.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.