Новини

Україна отримала другу вакцину від коронавірусу: кого будуть щеплювати китайським CoronaVac

Уже дві вакцини від коронавірусу отримала Україна: напередодні Китаю надійшла перша партія препарату CoronaVac компанії Sinovac Biotech. Його ефективність становить понад 80%. Для досягнення таких показників потрібні два уколи із перервою у 24 дні.

Про це пише ТСН.

До України надійшло 215 тисяч доз вакцини CoronaVac китайської компанії Sinovac Biotech.

Країна заявила про закупівлю цього препарату ще наприкінці минулого року, але зареєструвала лише два тижні тому. Справа у тому, що існувало запитання щодо ефективності: в одних країнах фіксували високі показники, в інших – низькі.

“За останніми даними та клінічними випробуваннями у Туреччині, де вакциновано понад 12 мільйонів осіб, ефективність становить 83,5%”, – каже генеральна директорка компанії постачальника “Лекхім” Тетяна Печаєва.

Україна за кошти бюджету замовила майже два мільйони доз CoronaVac.
Перший транш мав би бути 700 тисяч. Але в Sinovac Biotech пояснюють, що фізично не встигає із виробництвом через ажіотажний попит. Тому зараз отримали в рази менше.

Другу партію, а це пів мільйона доз, очікують у квітні.

Натомість, коли чекати на поставку CoviShield, яким українців щеплюють вже місяць, невідомо досі.
Індія зупинила експорт  цього препарату, бо на своїх громадян поки не вистачає.
У країні розпочалася нова хвиля хвороби. Але у МОЗ запевняють: ті, хто отримав першу дозу вакцини, і другу отримають вчасно. 

Вакцинувати китайським CoronaVac почнуть робити щеплення не раніше, ніж за десять днів.

Препарат ще має пройти лабораторний контроль. “У разі отримання позитивного висновку вакцина буде передана підприємству “Медичні закупівлі України”. Після цього, за наказом МОЗ, буде розподілена до регіонів”, – каже головний санітарний лікар Віктор Ляшко.  

Щеплювати нею планують малорухливих людей похилого віку й тих, хто ними опікується. У кожному флаконі із цією вакциною, на відміну від CoviShield, одна, а не десять доз. Тому мобільні бригади зможуть колоти її людям просто вдома.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.