Новини

У Чернівцях хлопець з Житомирщини популяризує комікси в місцевій книгарні

Ярослав Віцький переїхав до Чернівців із Житомирщини, коли російські війська атакували Україну з півночі, і одразу влаштувався на роботу в ОКП “Буковинська книга”.

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

Сьогодні чоловік успішно реалізовує свою ідею з популяризації коміксів. Каже, це окремий вид мистецтва, який саме набуває широкої популярності серед читачів.

Відтак, у Чернівцях з’явився перший магазин коміксів. Це одна із книгарень ОКП “Буковинська книга”, розташована на вулиці Ольги Кобилянської 25. Уже зараз значну частину книжкових полиць тут займають найфантастичніші сюжети, які створили автори коміксів.

У магазині представлені іноземні компанії, зокрема MARVEL та DC, які нині цікавляться розширенням ринку, супергеройська тематика, українські автори коміксів, що останнім часом дуже багато працюють та видаються. Окремо виділені японські та азійські комікси – манґа, популярні нині в Україні.

Особливу увагу відвідувачів привертає “Кобзар” у коміксах. Сюжетні лінії Тараса Шевченка сучасні автори передають у доволі цікавих інтерпретаціях.

“Ми бачимо нашого Шевченка зовсім іншим. І творчість його сприймається інакше”, – зазначає генеральна директорка ОКП “Буковинська книга” Марія Луцюк. Вона впевнена, що розпочавши знайомство з “Кобзарем” за допомогою коміксів, юні читачі обов’язково візьмуться й за оригінальні твори.

Надалі у планах працівників обласного комунального підприємства не лише розширення асортименту, але й виготовлення сувенірної продукції із зображенням найрізноманітніших сюжетів, представлених у коміксах.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.