Новини

У Генштабі розповіли, що сталось з бригадою, яка творила звірства на Київщині

64-а окрема мотострілецька бригада Східного військового округу РФ втратила понад 90% особового складу загиблими, пораненими, дезертирами та звільненими внаслідок відмови від участі у бойових діях. Саме ця бригада причетна до численних звірств окупантів на Київщині у лютому-березні 2022 року.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у зведенні станом на ранок 18 вересня.

Техніку бригади передають підрозділам прикордонної служби ФСБ РФ, а військову частину готують до розформування.

Нагадаємо, після втечі російських окупантів із Київської області на початку квітня 2022 року світ побачив результати їхнього звірства, жертвами якого стали сотні мирних людей. У Бучі, Ірпені та Житомирській трасі виявили тіла закатованих і вбитих росіянами мирних жителів.

За останніми даними, у Київській області після звільнення від російських загарбників було виявлено 1348 тіл цивільних, загиблих від рук окупантів. З них 458 тіл знайшли на території Бучі. 90% цивільних, які загинули під час захоплення міста російськими окупантами, було розстріляно.

Як встановили волонтери і правоохоронців, зокрема звірства у Бучі чинили військовослужбовці 64-ї окремої мотострілецької бригади збройних сил РФ, які базувались у місті. Список бригади публікувало Головне управління розвідки Міноборони України.

Російський диктатор Володимир Путін присвоїв 64-й бригаді після звірств у Бучі почесне звання “гвардійської”, а командир бригади Азатбек Омурбеков отримав підвищення. Велика Британія водночас запровадила проти Омурбекова санкції.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.