Новини

З початку вересня ЗСУ звільнили близько 2 тисяч км української території – Зеленський

З початку вересня ЗСУ звільнили від окупантів вже близько 2 тисяч квадратних кілометрів території України.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

“Рух наших воїнів на різних напрямках фронту продовжується. На цей час у рамках активних дій від початку вересня вже звільнено близько 2 тисяч кілометрів нашої території. Російська армія цими днями демонструє найкраще, що вміє, – показує спину. І, зрештою, це непоганий вибір для них – утікати. Окупантам в Україні місця немає і не буде”, – сказав президент.

Водночас Зеленський наголосив:

“Якщо хтось із російських військових боїться зараз повертатися в Росію, ми гарантуємо кожному, хто буде затриманий нашими воїнами, поводження згідно з Женевськими конвенціями”.

Він також подякував бійцям 15-го Словʼянського полку Національної гвардії України, які “відзначилися на Харківському напрямку”.

Крім того, президент подякував за убезпечення ситуації в Балаклії воїнам 214-го окремого стрілецького батальйону, які разом з підрозділами Головного управління розвідки, Сил спеціальних операцій, спецпризначенцями Нацгвардії та поліцією повернули повний контроль у місто.

Учора, 9 вересня, президент Володимир Зеленський повідомив, що у Харківській області захисники України взяли під контроль понад 30 населених пунктів.

Передісторія:

8 вересня президент Володимир Зеленський підтвердив інформацію про звільнення Збройними силами України міста Балаклія Харківської області, а 10 вересня стало відомо про звільнення Куп’янська та Ізюма.

10 вересня речниця пресцентру ОК “Південь” Наталія Гуменюк повідомила, що ЗСУ також успішно контрнаступають на півдні України – наразі на різних напрямках захисники просунулися на кілька десятків кілометрів.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що українські військові перебувають на околицях Лисичанська.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.