Новини

«Лікарні заповнені, медиків не вистачає»: чиновниця про ситуацію з коронавірусом у Чернівцях

За минулу добу, 24 березня, в Чернівецькій області від коронавірусу померло 17 осіб. 10 із них – у міській та обласній лікарнях Чернівців. Щодня у лікарнях помирають 4-7 хворих на коронавірус.

Про це під час сесії міськради 25 березня повідомила депутатка від фракції “Єдина альтернатива” та очільниця управління забезпечення медичного обслуговування у сфері охорони здоров’я Чернівецької міськради Наталія Калмикова, пише molbuk.ua

Зокрема, під час розгляду питання щодо роботи Калинівського ринку Наталія Калмикова закликала звернути увагу на спалах захворюваності на коронавірус в області та Чернівцях зокрема.

“За сьогодні, 25 березня, у місті 236 ковід-позитивних людей. Тенденції до зменшення я не бачу. Разом із тим, у нас дві із трьох міських лікарень переповнені. Заповненість ліжок – сто відсотків. Єдина лікарня №1, в якій ще є ліжка, але вони закінчуються. Щодня ми чуємо, як наших мешканців везуть до лікарень Герци, Новоселиці, Хотина. На цьому тижні у кардіологічному диспансері відкрили 30 ліжок. У неврологічному відділенні психлікарні відкрили 60 ліжок. Перинатальний центр – там відкрили 45 ліжок. І вони вже починають заповнюватися”, – зауважила депутатка.

Посадовиця також додала, що дуже багато хворих медиків і їх уже починає не вистачати.

“Наші медики просто вже обезсилені і на даний час нам потрібно, крім того, щоби рятувати людей, ще допомагати з кадрами. Тому що їх усе менше і менше. Ми будемо звертатися за допомогою до інших областей”, – повідомила Наталія Калмикова.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.