Новини

У міськраді Чернівців пояснили, чому Калинівському ринку дозволили працювати, а потім заборонили

Чернівецький міський голова Роман Клічук пояснив, чому непродовольчій частині МТК “Калинівський ринок” заборонили працювати з 1 по 10 березня, потім знову дозволили, а тепер знову заборонили.

Про це Роман Клічук розповів під час сесії міськради 25 березня, пише molbuk.ua

Зокрема, відповідаючи на запитання депутата від фракції “Народний контроль” Івана Гончарюка, які були законні підстави зачиняти ринок з 1 по 10 березня, спочатку директор ринку Олег Гульпак пояснив:

“Ми керувалися постановою Кабміну №1236 з доповненням 104, у якій було написано про закриття ринків. Справді, там не було зазначено, що ринкам змішаного типу не можна працювати. Але на той момент ми не володіли розумінням того, яким типом являється МТК “Калинівський ринок”. Для цього підняли документи ще від 2000-их років. Адже рішення щодо визначення типу ринку ухвалили ще у 2003-му році. І вже потім, побачивши, що Калинівський ринок затверджений сесією як ринок змішаного типу, ухвалили рішення про допуск людей.

Мер Роман Клічук додав, що Чернівці першими в країні виявили прогалину в постанові Кабміну, завдяки чому вдалося відкрити ринок.

“До цієї постанови ми ніколи не знали і про це ніхто ніколи не говорив, до якого типу належить Калинівський ринок. Насправді ми могли просто закрити ринок, але ми разом із підприємцями шукали можливість все ж такий цей ринок не закривати. Ми перші в країні знайшли і знайшли прогалину в цій постанові. Підняли всі документи і виявили, що цей ринок є змішаного типу. І це рішення дозволило нам цей ринок відкрити. Ми зверталися в ці всі дні – я особисто – до обласної комісії ТЕБ та НС, щоби вони дали роз’яснення, щоби не підставляти приватних підприємців під штрафні санкції. Ці дні ми виключно присвятили на консультації з поліцією, силовими структурами, Кабміном, Києвом, ОДА. І винайшли можливість все ж таки його не закривати”, – пояснив Р. Клічук.

Проте зараз ринок все ж таки довелося закрити, зауважив міський голова.

“А зараз змінилося те, що Кабмін зрозумів, які ми всі тут хитрі і змінив цю постанову, у якій вказав, щоби всім ринкам заборонити роботу”, – додав Р. Клічук.

Нагадаємо, у Чернівцях від 24 березня у зв’язку з карантинними обмеженнями тимчасово призупинив роботу “Калинівський ринок”.

“22 березня 2021 року Кабінет міністрів України вніс зміни №230 до постанови Кабінету міністрів №1236 від 9 грудня 2020 року. В пункті 9 чітко прописано: “Заборонити в “червоній” карантинній зоні роботу ринків, крім продовольчих. З 24 березня 2021 року КП “МТК Калинівський ринок” закритий на карантин”, – сказав Олег Гульпак.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.