Новини

“Війна змусила призупинити творчість”: у Чернівцях відбулася презентація книги Андрія Любки

У Чернівцях продовжує тривати літературний фестиваль Meridian Czernowitz 2022.

Сьогодні, 2 вересня, на вулиці Ольги Кобилянської, у залі “Медіа” відбулася презентація збірки есеїв “Щось зі мною не так” письменника романіста Андрія Любки.

Про це повідомляє molbuk.ua.

Збірка короткої прози, яка охоплює цікаві моменти з життя поета, історії подорожей, ліричні відступи, літературні роздуми та автобіографічні вигадки.

“У всіх нас є спільна риса – з кожним щось не так. У цій книзі ким і де я тільки не був, тому вирішив цим поділитися з вами”, – розповідає письменник.

Під час презентації Андрій Любка поділився історіями з передової, куди переганяє авто для наших захисників. Зараз поет більше приділяє часу волонтерству.

“Від початку війни я встиг побувати дев’ять разів у гарячих точках. На початку війни я пробував писати, але згодом припинив. У творчості взяв паузу. Я не знаю, коли закінчиться війна, вона може бути довгою. Проте знаю точно, ті люди, що зараз нас захищають – вони готові відстоювати нашу країну до кінця”, – каже Андрій Любка.

У планах письменника було написання українського історичного роману, проте війна змусила призупинити реалізацію цієї ідеї.

“Зараз питання, чи продовжу я писати – залишається відкритим. Життя – найбагатший роман. Ми занурені в цю енциклопедію життя. Трагедія тільки в тому, що ми її проживаємо…” – з такими словами завершив зустріч Андрій Любка.

Андрій Любка – український письменник романіст, поет, перекладач та есеїст. Вірші та переклади Любки друкувалися у журналах “Київська Русь”, “ШО”, “Всесвіт”, “Потяг-76”, “Post-Поступ”, альманахах “Джинсове покоління”, “Карпатська саламандра”, “Корзо”, “Кур’єр Кривбасу” тощо. Любка – частий учасник багатьох українських і міжнародних культурних заходів у Берліні, Варшаві, Києві, Празі, Стамбулі, Кракові, Інсбруку, Ляйпціґу, Львові, Одесі, Харкові, Дармштадті та ін.
” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.