Новини

Стало відомо, скільки суден із зерном вийшло з українських портів

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму вечірному зверненні, пише ТСН.

За його словами, усіпхи в експорті дозволило знизити гостроту продовольчої кризи, а також дало певну надію на спокій країнам – споживачам української агропродукції.

“І в перспективі може допомогти повністю зняти продовольчу кризу з глобального порядку денного. Звичайно, якщо партнери забезпечать виконання безпекової частини ініціативи та не допустять російських провокацій і терору на морі чи проти наших портів”, – наголосив президент.

Глава держави зазначив, що вже прибув і перший корабель під завантаження в межах Світової продовольчої програми ООН – це постачання зерна зокрема для Ефіопії, де особливо жорстока ситуація з голодом. Зараз судно готується до відправлення з порту “Південний”.

“Для України це має помітну користь. За неповних два тижні з трьох наших портів – “Одеса”, “Чорноморськ” та “Південний” – вдалося експортувати такий обсяг, який дорівнює всьому аграрному експорту автотранспортом за липень і більш як двом третинам експорту залізницею за минулий місяць”, – зазначив Зеленський.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.