Новини

Зеленський пропонує продовжити військовий стан та мобілізацію в Україні до зими

Президент Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді продовжити дію воєнного стану в Україні з 23 серпня на 90 діб до 21 листопада.

Проєкти законів про затвердження указу президента “Про продовження строку дії воєнного стану в Україні” (№7664) та про затвердження указу “Про продовження строку проведення загальної мобілізації” (№7665) президент вніс до парламенту 12 серпня.

Законопроєктами передбачається затвердження указу Президента “Про продовження терміну дії воєнного стану в Україні”, згідно з яким термін дії воєнного стану продовжується з 5:30 23 серпня на 90 діб.

Відтак термін дії військового стану можуть продовжити до 21 листопада.

У пояснювальній записці наголошується, що реалізація указу Президента України “Про продовження терміну дії воєнного стану в Україні” сприятиме вжитню адекватних заходів, спрямованих на відбиття збройної агресії Російської Федерації проти України”.

Нагадаємо, минулої середи, 10 серпня, депутат від фракції “Голос” Ярослав Железняк заявив, що парламент на найближчому пленарному засіданні має намір продовжити дію воєнного стану та мобілізації.

Як відомо, 22 травня Верховна Рада ухвалила рішення продовжити воєнний стан та мобілізацію в Україні з 25 травня до 23 серпня.

Воєнний стан та загальна мобілізація були затверджені 24 лютого 2022 року, в день, коли Росія розпочала повномасштабну війну проти України.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.