Новини

«Готувалися понад рік»: 200-бальники з Буковини розповіли, як їм вдалося успішно скласти тест

Цьогоріч основну сесію НМТ на максимальний бал склало 153 буковинця. Кореспондент molbuk.ua поспілкувався із випускниками про складнощі тести та причину їхнього успіху.

“Було трохи важко”

Випускниця Горішньошеровецької школи Евеліна ГОРЯК склала усі три предмети НМТ на максимальний бал – 200.

“Я була в дуже приємному шоку, коли дізналась про результати. Раніше навіть подумати не могла, що можу отримати 200 балів з кожного предмету. Постійно займалась із викладачами в школі, ходила на додаткові заняття, дивилась вебінари. Дуже дякую своїм викладачам, які зі мною працювали. А також рідним за їхню підтримку”, – каже дівчина.

За словами Евеліни, її постійно мотивувала перспектива.

“Хочу кар’єрного зростання. Я вже подала документи на факультет іноземних мов Чернівецького національного університету”, – говорить абітурієнтка. – Не можу сказати, що тест був легшим, адже такого ще ніколи не було в історії. Тестування проводилось одразу з трьох предметів, тож було трохи важко перемикати увагу з одного на інше. Проте не було власного висловлення з мови та розгорнутих відповідей з математики, це полегшило роботу”, – зазначає Евеліна.

Випускниця Сокирянського ліцею Катерина КРИВА склала математику на 200 балів. Дівчина розповідає, що цей предмет вивчає кілька років.

“Я склала математику на 200 балів, історію України на 180, українську мову на 147. Вивчала математику три роки. Постійно ходила на додаткові заняття у школі. Дуже люблю цей предмет. Він мені потрібен надалі, адже планую вступати в медичний університет, що в Івано-Франківську”, – каже Катерина.

Ще один учень Сокирянського ліцею Андрій НЕБЕСНИЙ склав два предмети на максимальний бал – українську мову та математику.

“Готувався до тесту рік. Багато допомогли додаткові у школі, але також ходив до репетиторів. НМТ був легшим, ніж ЗНО. Основною проблемою в підготовці було дистанційне навчання, адже воно складніше, ніж очне”, – каже хлопець.

Куди вступати, хлопець ще не вирішив. Подавав документи на різні спеціальності та в різні університети.

“Подавав документи на філологію, комп’ютерні науки та військовий напрям в університети Вінниці, Чернівців, Києва та Харкова”, – говорить Андрій.

“Я просто хочу бути освіченою”

Випускниця Чернівецького ліцею №19 імені Ольги Кобилянської Дар’я МАКАРОВА склала історію України на 200 балів.

“Почала готуватись ще за рік до випускного. Працювала дуже наполегливо, але стимулу набрати 200 балів у мене не було. Я просто хочу бути освіченою людиною та знати українську мову та історію. Планую вступити в Національний університет імені Михайла Драгоманова”, – каже випускниця.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.