Новини

ЗСУ відбили наступ росіян на чотирьох напрямках

Загарбники намагались прорвати оборону ЗСУ біля Великої Комишувахи на Слов’янському напрямку, вели штурми на Харківському і Бахмутському напрямках та біля Авдіївки та Пісків. Всі ворога спроби завершились невдачею.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Фейсбуці.

У зведенні станом на 18:00 10 серпня зазначається, що на Харківському напрямку ворог активно вів повітряну розвідку БпЛА. Здійснював обстріли неподалік Світличного, Прудянки, Руської Лозової, Черкаських та Руських Тишків, Верхнього та Старого Салтова, Коробочкиного і Шевелівки. Завдав авіаційного удару біля Гусарівки.

Для покращення тактичного положення окупанти вели штурмові дії в районах населених пунктів Уди, Петрівка та Гусарівка. Українські воїни завдали загарбникам значних втрат та змусили тікати назад.

На Авдіївському напрямку тривали артилерійські обстріли біля Авдіївки, Мар’їнки, Пісків, Курахового, Сухої Балки та Красногорівки. Поблизу останньої та Мар’їнки окупанти задіяли ще й авіацію.

Ворог вів наступальні дії у напрямках Авдіївки та Пісків, отримав гідну відсіч та відійшов.

На Слов’янському напрямку противник здійснював вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії у районах Довгенького, Великої Комишувахи, Вірнопілля, Дібрівного, Богородичного, Краснопілля та Долини. Біля Великої Комишувахи окупанти намагалися прорвати оборону наших військ, успіху не мали, відійшли.

Як зауважили у Генштабі, на Донецькому напрямку з метою витіснення українських підрозділів із зайнятих рубежів ворог задіяв ствольну, реактивну артилерію та танки. Також проводив повітряну розвідку БпЛА.

На Краматорському напрямку зафіксовано обстріли біля Сіверська, Верхньокам’янського, Григорівки та Сидорового.

На Бахмутському напрямку ворог обстрілював з артилерії цивільну інфраструктуру поблизу Бахмута, Бахмутського, Соледара, Яковлівки та Вершини. Завдав авіаційних ударів неподалік Яковлівки, Спірного, Соледара, Бахмута, Зайцевого, Вершини та Веселого. Вів повітряну розвідку БпЛА.

Наступальними та штурмовими діями противник намагався просунутися в районах населених пунктів Бахмут, Кодема, Спірне, Яковлівка та Соледар. “Успіху не мав, відійшов”, – підсумували у Генштабі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.