Новини

Чернівецькі волонтери показали, як виглядає евакуація людей із Бахмута – фото, відео

Волонтери з Чернівців евакуювали людей із Бахмута та відвезли їх у Дніпро.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua із місця евакуації

Приїжджаємо до будинку, де на нас чекають шестеро людей. Жінка приблизно 40 років і пенсіонери. Серед них – дідусь з інвалідністю. Оперативно сідаємо до буса та виїжджаємо з Бахмута.

– Прощавай, мій рідний Бахмут. Тут росли мої діти, тут я прожила своє життя, але помирати буду в іншому місті, – зі сльозами на очах прощається з рідним містом літня пані Катерина.

Довго плакати немає часу, бо вибухи сильніші й ближче. Раптом приблизно за 50 метрів від нас щось падає – гримить вибух… Водій жене щодуху.

Звертаю увагу на спідометр: він показує 160 км/год. Швидкість шалена, дорога дуже небезпечна. Люди, яких ми евакуйовували, ніби виправдовуються: рідне місто покидати шкода, але жити тут зараз неможливо…

Дорогу від Бахмута до Краматорська ми фактично пролетіли. У Краматорську зупинилися, купили води. Вийшовши з автобуса, Ігор, Сашко та я нарешті видихаємо з полегшенням. Знімаю бронежилет. Від нього на руках синці. На чолі від каски рубці. Але ми всі живі та не ушкоджені – це найважливіше…

– Все, ми це зробили, – кажу до хлопців.

– Так, далі їдемо назад до хабу в Дніпро, передамо деяких людей тамтешнім волонтерам, – каже Ігор.

Приїхали в Дніпро. Частина евакуйованих із Бахмута сіла на евакуаційний потяг та поїхала далі на захід. Інших забрали родичі в Дніпрі. Одна жінка доїхала з нами до Чернівців.

Волонтери організації евакуювали 64 людини, які перебували у гарячих точках нашої держави.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.