Новини

Теракт в Оленівці: Жданов перелічив ознаки, які свідчать про вибух усередині приміщенні

Усередині приміщення в Оленівці, де утримувалися військовополонені українці, росіяни могли підірвати термобаричний боєприпас, інсценувавши обстріл.

Про це сьогодні заявив військовий експерт Олег Жданов.

Він зазначив, що британські експерти підтримали версію про те, що до обстрілу колонії з військовополоненими не причетні системи HIMARS чи осколочно-фугасні боєприпаси, тобто це не реактивна й не ствольна артилерія.

“Британські експерти припустили, що в приміщенні могли підірвати термобаричний боєприпас. Якраз він має об’ємно-детонуючу дію, випалює кисень, призводить до смерті людей та викликає пожежі, особливо всередині”, – сказав Жданов.

Він також перелічив ознаки, які свідчать на користь версії про вибух усередині приміщенні.

“Головна ознака, яка показує, що це не вибух фугасного снаряду – те, що всі ліжка стоять на місцях і будинок практично цілий: дах мало знести, ліжка повинно було розкидати в сторони… Але цього немає. Тіла цілі, обгорілі лежать на місцях, їх теж повинно було понівечити вибуховою хвилею. Також повинні були залишитися вирви у підлозі від фугасних снарядів. Цього нічого немає, є тільки сліди від пожежі. Це говорить про те, що вибухівка була така, що викликає пожежу. І що це був не снаряд, а саме підрив будівлі зсередини. І британці теж підтримують версію про те, що це постановочне вбивство заручників, якими вважаються військовополонені”, – наголосив Жданов.

Він додав, що цей злочин має розслідувати ООН спільно з Червоним Хрестом.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.