Новини

«Підсвітимо ратушу та квітковий годинник»: світлотехнік із Харкова працює на благоустрій Чернівців

Ігор Сівковський – дизайнер та світлотехнік з Харкова, який зробив вже не один проєкт у своєму місті та в інших регіонах України. Після переїзду до Чернівців намагався знайти роботу за спеціальністю. Через власні зв’язки почав співпрацювати з комунальним підприємством “Міськсвітло”.

Кореспондентка molbuk.ua поспілкувалася з Ігорем Сівкоським.

“Думали, поживемо тут місяць, а вийшло чотири”

– Перші дні у Харкові були страшними. Ми просиділи сім днів у підвалі, бо вибухи чули беззупинно. Пізніше зупинилися у Дніпропетровську, там перебули на заводі три дні в безпеці, пізніше доїхали до міста. У Чернівці ми переїхали завдяки дружині, адже вона працює вчителькою у школі, і завдяки одній освітній програмі нам знайшли прихисток у вашому місті. Спочатку думали, що переїдемо сюди на місяць щонайбільше, але минув уже четвертий, – згадує Ігор Сівковський. – У Харкові я займався ілюмінацією, ландшафтним та декоративним зовнішнім освітленням міста. Працював як з комерційними, так і державними підприємствами.

Спеціаліст розповідає, що у Харкові він мав безліч популярних проєктів, серед них “Харківська вишиванка”, освітлення майдану Свободи, скверу “Стрілка”, університету імені В. Каразіна, святкової ілюмінації “Зоряне небо”.
– Я зрозумів, що ситуація не змінюється, гроші йдуть, а жити на щось потрібно. Тому почав шукати роботу і з часом зв’язався з “Міськсвітлом”. На співбесіді мені дали зрозуміти, що потребують моєї допомоги, – каже Ігор.

“Підсвітимо ратушу та квітковий годинник”

Зараз Ігор має три проєкти: освітлення ратуші, квіткового годинника та колони Центрального парку ім. Т. Шевченка.
– Щоб реалізувати ці ідеї, потрібні кошти, ми чекаємо на це узгодження. Я запропонував варіанти освітлення, сказав, яке потрібно обладнання. За енергозатратами такі проєкти вигідні, а за фінансами – буде видно. Бо, наприклад, на ратуші все старе і погано виконує свої функції. Разом з архітектурним бюро ми дійшли висновку, що освітлення буде в патріотичних кольорах, – запевняє світлотехнік.

“Ваше місто має європейський стиль”

– Ваше місто схильне до європейського стилю, цим воно і цікаве. Архітектура дуже цікава, особливо вразила пішохідна вулиця Кобилянської, адже такого у Харкові немає. Там пішохідна зона робиться тільки на свята, – каже Ігор.
Також додає, що разом з дружиною та дітьми хотіли б повернутися до Харкова, але в районі, де вони мешкали, все ще небезпечно. Окрім освітлення Чернівців, Ігор допомагає з ремонтом і волонтерам, які допомогли його сім’ї освоїтися у нашому місті.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.